• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • USDA: Україна експортує 17,3 млн тонн пшениці
    Опубликовано: 2017-04-12 16:02:24

    Прогнози з обсягів виробництва пшениці навіть не думають падати – в квітневому прогнозі Департамент сільського господарства США (USDA) знову підвищив планку рекорду (+0,3 млн тонн), зупинившись поки на відмітці в 751,3 млн тонн. Як повідомляється в прогнозі, основною причиною підвищення стало збільшення площ під зерновою в Пакистані. Про це повідомляє УАК.

    Незначного підвищення зазнали і обсяги світових запасів культури (+2,3 млн тонн; 252,2 млн тонн), які і так вже були рекордними. Тим часом дещо просіли прогнозовані обсяги світової торгівлі пшеницею (-0,5 млн тонн; 179,6 млн тонн), які досі залишаються на рекордному рівні. Варто відмітити, що прогнозовані обсяги експорту пшениці з України американські експерти переоцінили в бік підвищення, піднявши їх на 0,8 млн тонн до 17,3 млн тонн. Пояснюється таке рішення пожвавленням попиту на культуру з боку Індії.

    Рекордні обсяги світового виробництва фуражних також було збільшено – ще на 4,4 млн тонн уже до 1 346,1 млн тонн, відповідно до чого споживчі потреби людства в цих культурах буде задоволено в повній мірі. За рахунок же перевищення виробництва над споживанням експерти USDA прогнозують також і збільшення обсягів світових запасів цих культур – на 3 млн тонн до 258 млн тонн.

    Прогнозовані обсяги виробництва кукурудзи також було збільшено (+4,5 млн тонн; 1 053,7 млн тонн) – цього разу за рахунок збільшення і так уже рекордних площ під культурою в Аргентині та Бразилії. Обсяги ж торгівлі прогнозуються на вищому від рекорду попереднього сезону рівні – зокрема через зниження закупівельних цін на культуру через рекордний врожай та відповідне пожвавлення з боку основних імпортерів (зокрема Мексики та В’єтнаму).

    Що стосується ячменю, то тут все не так однозначно – не зважаючи на незначне підвищення оцінюваних обсягів виробництва культури (+0,05 млн тонн; 147,01 млн тонн), слідом за скороченням обсягів її споживання (-0,2 млн тонн; 147,14 млн тонн) американські експерти очікують і скорочення обсягів глобальної торгівлі (-0,5 млн тонн; 27,2 млн тонн). Тим не менш, прогнози українського експорту ячменю було переоцінено в бік підвищення – до 5,2 млн тонн (+0,2 млн тонн).

    Прогнозовані обсяги виробництва олійних культур в 2016/17 МР також було збільшено (+3,8 млн тонн; 558 млн тонн). Причиною цього в квітневих прогнозах Департаменту сільського господарства США став ріст виробництва сої (в Бразилії, Аргентині, Парагваї та Уругваї), ріпаку (в Індії) та соняшнику (в Росії та ПАР).

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.