• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Маїс» впроваджує дистанційний моніторинг посівів
    Опубликовано: 2017-04-11 18:33:41

    ТОВ АПК «Маїс» цього року починає експериментувати з безвідвальним обробітком ґрунту. Для цього закуплено спеціальні агрегати, які роблять глибоке рихлення без обороту пласта. В такий спосіб вирощуватимуть кукурудзу на 300 га і сою – на 200 га.

    Про це розповів заступник генерального директора з виробництва ТОВ АПК «Маїс» Олег Калінчук.

    «Така технологія дозволить здешевити витрати, – зазначив він. – За належної врожайності збільшимо прибуток. Технології і мінеральні добрива доводиться теж коригувати. Скажімо, замість аміачної селітри переключаємося на КАС».

    За його словами, у компанії все більше уваги приділяють мікроелементам та стимуляторам росту рослин. «Купуємо міні-лабораторію і будемо самі проводити тканинну діагностику», – сказав Олег Калінчук.

    Також він додав, що зовсім новим стане запровадження системи Cropio, яка дозволить оперативно здійснювати супутниковий моніторинг стану посівних площ, автодокументування, планування сільськогосподарських операцій.

    «Система GPS, підключена до Cropio, визначатиме, скільки вносити мікроелементів, мінеральних добрив, показуватиме стан вологості посівів, прогнозуватиме майбутню урожайність», – пояснив заступник гендиректора «Маїсу».

    agrotimes.net

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.