• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Компанія «Кернел» виступила за продовження мораторію на продаж землі
    Опубликовано: 2017-04-11 16:30:45

    Нещодавно був обнародуваний текст угоди України з Міжнародним Валютним Фондом, в якому йдеться серед іншого про те, що Україна повинна врешті зняти мораторій на продаж землі та запровадити земельний ринок.

    Але в суспільстві склалися стійкі негативні настрої щодо цього. Так, у лютому по всій країні пройшли мітинги в підтримку мораторію. А напередодні одна із найкрупніших агропромислових компаній в Україні «Кернел» виступила з офіційною заявою щодо своєї позиції. У відкритому зверненні керівництво компанії заявило, що Уряд вдається до популістських заяв, говорячи про запровадження ринку землі, і що в нинішній ситуації мораторій на продаж землі треба продовжити до тих пір, «поки не буде напрацьована виважена консолідована позиція влади, яка б враховувала інтереси власників землі та економіки України».

    Перш за все критиці була піддана заява Володимира Гройсмана про надання права на покупку землі площею до 200 гектар виключно фізичним особам.

    «По-перше, фізичні особи в Україні в більшості своїй, на жаль, не мають фінансових та інших ресурсних можливостей для покупки і обробки землі. Це означає, що власники паїв при продажу не отримають за них реальну вартість через відсутність попиту. З іншого боку, основою аграрного сектора України є види діяльності, які не можуть бути економічно успішними з земельним банком 200 гектар. Крім того, ринок фізичних осіб буде сприяти розвитку тіньових схем скупки землі і подальшому процвітанню корупції», - вважає керівництво компанії «Кернел».

    Нагадаємо, нині в Україні є близько 7 мільйонів власників сільськогосподарських земель. Мораторій на ринок землі згідно з останніми змінами до законодавства діятиме до 1 січня 2018 року.

    Фермери в більшості своїй виступають категорично проти зняття мораторію на землю, адже грошей на придбання власного земельного банку у них немає. На думку ж президента України Петра Порошенка, відсутність відкритого ринку землі стримує приплив інвестицій в аграрний сектор, який є одним з головних постачальників валюти в країну.

    energolife.info

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.