• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна аграрна: як світові тенденції впливають на ціни в українських портах
    Опубликовано: 2017-04-06 10:37:14

    Що відбувалось з цінами та експортом основних зернових та олійних минулого тижня, розповідає Валерія Пекін, аналітик компанії «Фенікс-Агро».

    Зернові
    Ситуація на ринку

    Що стосується експортного ринку України, то поки ціни пропозиції лишаються стабільними. Але на фоні суттєвого зниження світової ціни на пшеницю, ми бачимо зниження цін попиту на світовій арені і на пшеницю українського походження. До того ж, оператори ринку, вже відзначають зниження активності імпортерів в даному сегменті, що також давить на ціни. При цьому, враховуючи низьку пропозицію на внутрішньому ринку, ми фіксуємо стабільність закупівельних цін на внутрішньому ринку пшениці. В сегменті кукурудзи ситуація протилежна — ціни на експортному ринку поки не інтегрували світових змін, проте через достатню пропозицію на внутрішньому ринку від виробників трейдери дозволяють собі знижувати закупівельні ціни.Олійні

    Ситуація на ринку

    Відповідно до світових тенденцій ціни на соняшникову олію в Україні також зазнали зниження як на експортному ринку, так і на внутрішньому. З огляду на що, ми бачимо зниження закупівельних цін на сировину—насіння соняшника. Але, оператори ринку повідомляють, що деякі великі переробники, які потребують термінового поповнення запасів сировини продовжують скуповувати насіння соняшника за цінами в області 11000 грн/т, СРТ-підприємство.

    Внутрішній ринок соняшникового шроту знаходиться під тиском двох факторів:

    зниження цін попиту на експортному ринку, що відбувається на фоні падіння цін соєвого комплексу;
    перенасиченість внутрішнього ринку, що стало наслідком часткового закриття білоруського ринку через карантин.
    Таким чином, ми бачимо зниження відпускних цін на соняшниковий шрот на внутрішньому ринку, яке за підсумками тижня склало 100—150 гривень на тонні.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.