• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрії зберуться обговорити взаємодію держави та агробізнесу
    Опубликовано: 2017-04-04 19:07:13

    27 квітня аграрії зберуться на Agri Invest Forum 2017 обговорити взаємодію держави та агробізнесу.

    Сільгоспвиробники вважають неефективною формулу ДФС по нарахуванню дотацій агросектору. Нагадаємо, скасований спецрежим уряд обіцяв замінити на бюджетні дотації. Під категорію, яка отримує дотації потрапляють тільки ті аграрії, які орієнтовані на внутрішній ринок і переживають найбільш складну ситуацію, що загрожує країні втратою галузі - виробники молока та яловичини, свинарство, виноградарство і тд.

    «Ті порядки, які зараз затверджені і почали працювати, кажуть про те, що база для розрахунку дотацій буде розраховуватися по-іншому. Передбачається, що сільгоспвиробники будуть прорахувати співвідношення тих зобов'язань, які у них з'явилися у зв'язку зі здійсненням дотаційних видів діяльності, до всіх інших зобов'язань, які у них з'явилися від продажу іншої продукції. Тобто це свого роду частка пільгових видів діяльності у всій діяльності підприємства», - пояснює заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Михайло Соколов.

    За його словами такий механізм розподілу є неефективним, адже більшість господарств, що займаються тваринництвом, мають в своєму підпорядкуванню і рослинницькі підрозділи і часто рослинництво у фінансових показниках значно перевищує тваринництво.

    «Тобто через рослинництво страждає тваринництво. Так як по рослинництву є великий кредит, тваринництво не отримуватиме дотації або буде отримувати їх в меншому обсязі, ніж це повинно було бути, якби просто виконувалися положення Податкового кодексу. Кодекс говорить про те, що база розрахунку дотацій повинна бути просто різницею між зобов'язаннями по тваринництву і кредитом, який виник по тому ж таки тваринництву» - прокоментував Михайло.

    agronews.ua

    Справедливий розподіл дотацій, оподаткування, законодавство, реформування аграрного сектора та його вплив на агробізнес - аграрії та профільні асоціації піднімуть актуальні питання перед представниками Мінагополітики, Мінфіну та депутатами Верховної ради, в рамках панельної дискусії «Держава і агробізнес: реалії та сьогодення» на Agri Invest Forum 2017. Окрім того, на форуме  відбудеться найбільша дискусія по ринку землі, яка об’єднає понад 1000 учасників.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.