• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабмін скасував обов'язкове роздільне зберігання зерна на елеваторах
    Опубликовано: 2017-03-27 19:33:59

    Кабмін 10 березня скасував Інструкцію про ведення обліку й оформлення операцій із зерном і продуктами його переробки на хлібоприймальних та зернопереробних підприємствах.

    Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

    Відповідне розпорядження № 166-р вступить в силу з 10 травня.

    «Фахівці АМПУ неодноразово наголошували на необхідності скасування обов'язкового роздільного зберігання зерна на портових елеваторах», ― йдеться в повідомленні.

    Зазначається, що скасування зазначеної інструкції дозволяє оптимізувати зберігання на портовому елеваторі зернових вантажів, підвищити пропускну здатність зернових терміналів і дозволить формувати суднову партію за якісними показниками відповідно до міжнародних стандартів ISO, а не вітчизняними ГОСТами.

    «Зовнішньоекономічні договори на експорт зернових укладаються з урахуванням міжнародних стандартів якості зернових вантажів ISO, які відрізняються від ГОСТу. При завантаженні судна в трюмі допускається змішування різних класів зернових, що ні суперечить вимогам ISO. Обов'язкове роздільне зберігання призводило до неповного завантаженні ємностей портових елеваторів і, як наслідок, до зниження потужності елеваторів і обсягів перевалки портів під час пікових навантажень», ― зауважили в АМПУ.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.