• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фермери Харківщини отримають1,4 млн гривень компенсації за знищене через АЧС поголів’я
    Опубликовано: 2017-03-27 15:30:08

    На компенсацію власникам поголів’я, знищеного через африканську чуму свиней (АЧС), у Харківській області, було спрямовано 1,4 млн гривень.

    Про це повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Марк Беккер, передає прес-служба відомства.

    «Протягом 2016-2017 років у Харківській області було зафіксовано 15 випадків захворювання тварин на АЧС. Протягом цього періоду було знищено 1 034 голови свиней. Майже 1,4 млн гривень були спрямовані на компенсацію власникам худоби, яку було знищено», ― зазначив Беккер.

    Він також акцентував увагу на тому, що рішення, які приймаються в області щодо ліквідації спалахів АЧС та нерозповсюдження хвороби, повинні виконуватися на 100%.

    В. о. начальника головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Олександр Тертишник зазначив, що, починаючи з серпня 2016 року, збудник АЧС було виявлено на території 10 районів. Останній випадок було зареєстровано 15 березня серед диких кабанів у Національному природному парку «Гомільшанські ліси» Зміївського району.

    «Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Зміївській районній державній адміністрації від 16 березня було введено карантин по АЧС на території НПП "Гомільшанські ліси" та розроблено заходи щодо ліквідації збудника АЧС у дикій фауні. Одним із заходів було визначено проведення відстрілу диких кабанів», ― зазначив Тертишник.

    Також, за його словами, встановлено карантинно-поліцейський пост, перегороджено 10 другорядних доріг, які ведуть до території НПП «Гомільшанські ліси», обладнано кормові майданчики для концентрації диких кабанів та недопущення їх міграції з території парку, створено робочі групи для обходу лісових масивів парку та відстрілу диких кабанів.

    Карантин також продовжує діяти на території Вовчанського району.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.