• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада повернула аграріям ПДВ, що «завис» на рахунках
    Опубликовано: 2017-03-24 15:36:36

    Парламент прийняв за основу і в цілому проект закону № 6099 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника» авторства Олега Кришина, Оксани Продан та Олега Кулініча.

    Про це написав на своїй сторінці у Facebook член комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Олег Кулініч.

    «За» проголосували 274 народні депутати.

    Блокування додаткових рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ фактично позбавило сільгоспвиробників можливості у встановлені строки зареєструвати податкові накладні у порядку, передбаченому для спецрежиму.

    У січні 2017 р., окрім закінчення дії спеціального режиму, на аграріїв чекала ще одна проблема — Державна казначейська служба України на підставі рішення ДФС заблоковала додаткові ПДВ-рахунки, які повинні були працювати до 30 січня 2017 року.

    Натомість, слідуючи консультаціям ДФС, для уникнення штрафних санкцій, аграрії спрямовували кошти напряму в Казначейство для реєстрації податкових накладних і на свої спеціальні рахунки, самостійно виконуючи законодавчо визначену функцію держави. Таким чином, сплата на спеціальні рахунки не була врахована у формулі системи електронного адміністрування ПДВ.

    Хоча за умови нормального функціонування системи кошти повинні були зарахуватись на спеціальні рахунки і враховуватись у формулі автоматично через їх розподіл з додаткових ПДВ-рахунків у Казначействі. У результаті такого «адміністрування» кошти просто «зависли» на основному електронному рахунку в Казначействі. Більш того, на сьогодні аграрії не можуть повернути ці кошти, оскільки значення електронної формули не було збільшено на ті суми ПДВ, які було перераховано з поточних на спеціальні рахунки.

    Таким чином, проектом №6099 передбачено законодавчий механізм одноразового коригування значення формули з врахуванням суми, яка на сьогодні «зависла» на рахунках у Казначействі.

    kurkul.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.