• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Одещині з'явиться трюфельна плантація
    Опубликовано: 2017-03-21 19:36:09

    На плантаціях фундука площею 300 га в Одеській області планують вживити міцелій трюфелів. Реалізувати масштабний проект взявся фермер, який вже вирощує цінні гриби на 1,5 га у Вінницькій області.

    Про це повідомив власник ферми «Sunberry Ukraine» Олександр Джига, передає superagronom.com.

    Олександр Джига вже вирощує білі трюфелі на площі 1,5 га у Вінницькій області та переконує інших виробників приєднатись до цієї прибуткової справи.

    Трюфелі здатні приносити чималий дохід, говорить Олександр Джига. За 20 років, коли плантація вийде на максимальну продуктивність, вартість зібраної з гектара продукції може становити до $40 000. Починається ж збір урожаю на 5 рік після закладки.

    Клімат України придатний для вирощування цих грибів, більше того, в нас є місцеві дикорослі їх форми, які нічим не поступаються знаменитим французьким трюфелям. До речі, в тій же Франції через глобальне потепління урожаї трюфеля щорічно падають, тож культура має величезний експортний потенціал.

    Для пошуку грибів колись використовували спеціально навчених тварин: собак, свиней та навіть ведмедів. Проте зараз сучасні технології дозволяють відзначати місця плодоношення за допомогою GPS-трекера. Таким чином складається карта плодоношення грибів на плантації, що полегшує їхнє збирання.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.