• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Продовжує діяти регіональний принцип експорту птиці до ЄС
    Опубликовано: 2017-03-17 14:40:17

    Статус експорту продукції птахівництва до ЄС не змінювався. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

    Рішенням Комісії від 27 січня 2017 року Європейським Союзом було визнано застосування принципу регіоналізації та заходи щодо зонування території України при виникненні грипу птиці.

    «Заборона на експорт продукції птахівництва до ЄС діє лише для трьох областей, де були зафіксовані випадки захворювання на високопатогенний грип птиці. Рішення про регіоналізацію було прийнято у січні цього року. Ніяких інших рішень із того часу не приймалось», - повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

    Таким чином, на сьогодні продовжується експорт до ЄС м’яса птиці та продукції птахівництва з України за винятком Одеської, Херсонської та Чернівецької областей, де були зафіксовані випадки захворювання на високопатогенний грип птиці.

    За інформацією Держпродспоживслужби, з початку 2017 року до країн-членів Європейського Союзу українські виробники поставили 363,5 т продукції птахівництва. Зокрема, до Естонії було поставлено м’ясо куряче вагою 58,4 т, до Нідерландів – 148,8 т, до Німеччини - 18,6 т, до Польщі - 126,7 т.

    agropolit.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.