• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Мілкіленд» розрахувався з банком завдяки продажу двох підприємств
    Опубликовано: 2017-03-13 16:32:38

    Група «Мілкіленд» за рахунок продажу двох підприємств, контрольованих «Мілкіленд Агро», ― ПАТ «Іскра» і ТОВ «Успіх-Мена» в листопаді 2016 року і лютому 2017 року відповідно ― виконала умови договору про реструктуризацію з «Креді Агріколь Банк».

    Про це згідно з повідомленням прес-служби компанії пише AgroPortal.

    Відзначається, що угоду про реструктуризацію на $14,5 млн було підписано в липні 2016 року, між банком і «Мілкіленд Україна», а також підприємствами «Надія», «Успіх-Мена», «Іскра».

    Відповідно до умов угоди, термін погашення боргу був продовжений до 30 червня 2019, знижені процентні ставки. Також було необхідно продати вищевказані 2 дочірні підприємства групи не пізніше 30 березня 2017 року для забезпечення повернення кредитору основної заборгованості в сумі не менше $4,5 млн.

    В результаті угод із продажу підприємств «Іскра» і «Успіх-Мена» кредитору було погашено $4,854 млн. Додаткові $0,511 в 2016 було зекономлено в зв'язку зі зменшенням процентних витрат і також повернуті банку. Непогашена сума основної заборгованості перед кредитором за станом на 1 березня 2017 становила $9,1 млн.

    «До березня 2017 року ми успішно виконали умови нашого кредитора шляхом продажу двох непрофільних дочірніх підприємств. Тепер ми зосередилися на розвитку нашої основної операційної філії ― підприємства "Надія", що управляє нашою сучасною молочною фермою "Красносельською". Таким чином, в поточному році ми продовжимо виробництво молока і ведення іншого сільськогосподарського бізнесу для подальшого виконання зобов'язань перед кредитором на основі операційного грошового потоку нашої компанії і узгодженого графіка погашення», ― прокоментувала генеральний директор «Мілкіленд Агро» Наталія Меленевська.

    За словами фінансового директора Milkiland N.V. Олександра Андрощука, керівництво групи розглядає цю угоду як важливий елемент фінансової стабілізації бізнесу після кількох невдач, яких вона зазнала у 2014-2016 роках через макроекономічну нестабільність і втрати доступу до традиційних експортних ринків.

    Довідка:

    ГК «Мілкіленд» ― один з п’яти найбільших виробників молочної продукції на ринках Росії та України. Серед продукції: молоко, сир, масло та ін. В Україні групі належать 10 заводів, що виготовляють широкий асортимент молочної продукції, в тому числі сири, свіжі молочні продукти і масло. У Польщі «Мілкіленд» контролює Мазовецький сироробний завод «Островія», розташований в місті Острув-Мазовецька однойменного воєводства.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.