• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Т.Кутовий: Україна буде збільшувати аграрний товарообіг з Азербайджаном
    Опубликовано: 2017-03-13 14:30:19

    Для України та Азербайджану має велике значення планомірний взаємовигідний розвиток торгово-економічних відносин в сфері агропромислового комплексу та збільшення товарообігу, передає УНН з посиланням на Мінагрополітики.
    “Україна — потужний гравець у системі забезпечення світової продовольчої безпеки. Агропромисловий комплекс нашої країни не тільки нарощує виробництво, а й збільшує експорт продукції. Вважаю, що для зростання товарообігу між Україною та Азербайджаном є усі передумови”, — зазначив Міністр агарної політики та продовольства України Тарас Кутовий.
    Український очільник агарного відомства ознайомив присутніх з ходом реформ в Україні: держпідтримки сільгоспвиробника, земельної реформи, процесу приватизації держпідприємств, забезпечення санітарних та фітосанітарних вимог, розвитку органічного ринку.
    “Продукція українських аграріїв з року в рік отримує все більшу популярність на зовнішніх ринках. Це свідчить про високу якість та конкурентоспроможність українських продуктів. Вважаю, що вона так само має сподобатися й азербайджанським покупцям”, — зазначив Міністр Тарас Кутовий.
    У свою чергу, азербайджанська сторона висловила зацікавленість у збільшенні товарообігу з Україною як у кількісних показниках так і у розширенні номенклатури постачань. Зокрема: з України — соняшникової олії, зернових, сої, кукурудзи, м’яса, шоколаду; до України — овочів, фундука, вина, чаю тощо.
    Також делегація Азербайджану вбачає перспективним участь в інвестиційних проектах аграрного сектору України.
    Нагадаємо, що сьогодні відбудетсья зустріч Володимира Гройсман з Міністром економіки Азербайджану.

    unn.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.