• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фермери Тернопілля можуть віддавати кредит буряком
    Опубликовано: 2017-03-02 16:37:15

    Маючи одні з найкращих сільськогосподарських земель в Україні, Тернопільська область є потужним виробником буряку, пшениці та іншої сільгосппродукції.
     
    Попри усе це, потенціал сектору не використовується повною мірою: якщо аграріям надати додаткові інвестиції, виробництво зросте вдвічі. Про це заявили представники Проекту «Аграрні розписки в Україні» на форумі для малих та середніх фермерських господарств в облдержадміністрації.
     
    Цей Проект з 2015-го року в Україні впроваджує міжнародна фінансова корпорація IFC в партнерстві з Швейцарською Конфедерацією.
     
    «Тернопільщина приєдналась до проекту восени 2016-го року. Тоді ми зробили в області офіційне відкриття, після якого член нашого проекту проводили навчання для нотаріусів і семінари для компаній-постачальників. Згодом в кожному районі провели зустрічі з агро-виробниками. А сьогодні, ми приїхали, розставити фінальні акценти, бо наближаються весняно-польові роботи і питання додаткового фінансування постає дуже гостро» – розповідає керівник Проекту IFC в Україні Олексій Омеляненко.
     
    Проект пропонує нову можливість отримання грошей – аграрна розписка. Це угода між с/г виробником та кредитором під заставу майбутньої продукції.
     
    Підходить і для малого, і для середнього бізнесу. А найзручніше – погашення боргу з кредитором можна здійснити або коштами, або ж власною продукцією. Оформлення розписки займає від кількох днів до двох тижнів. Затвердити документи може будь-який нотаріус, який набу статус реєстратора Реєстру аграрних розписок.

    beztaby.te.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.