• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цього року прогнозується перевиробництво овочів борщового набору, – експерт
    Опубликовано: 2017-02-24 10:47:55

    У 2017 році в Україні очікується перевиробництво овочів борщового набору і, відповідно, низькі ціни на них і доходи.

    Такий прогноз дав менеджер з розвитку плодоовочевого ринку Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHВDP) Сергій Потапов, пише Laska.

    Водночас він звернув увагу фермерів на виробництво нішевих овочів і фруктів. В Україні вже є досвід вирощування батату, аспарагуса, шафрану та інших культур, які мають високу додану вартість і сприяють розвитку фермерських господарств.

    Існуючий стан на плодоовочевому ринку Сергій Потапов назвав «казино»: дуже складно вгадати, буде рік прибутковим або збитковим. Так, у 2015 році виробники цибулі отримали високі доходи. У 2016 році, коли вони зробили ставку на цибулю, ціна на цей овоч обвалилася, і всі залишилися в програші.

    За інформацією Сергія Потапова, обсяг продажів на ринку фруктів і ягід України становить приблизно 1,5 млн тонн, або $1,7 млрд; свіжих овочів – приблизно 8 млн тонн, або $2,5 млрд. Експортується всього 220 тис. тонн овочів (2,8% від обсягу) і 60 тис. тонн фруктів (4% від обсягу).

    Експерт наголосив, що в багатьох країнах світу виробництво овочів і фруктів – це робота кооперативів, фермери об'єднуються для створення великих партій однорідної продукції й мають прогнозовані канали збуту. Для виходу на зовнішній ринок, де працюють стійкі зв'язки, українським виробникам сільгосппродукції потрібно об'єднувати зусилля, вважає він.

    agrotimes.net

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.