• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українським аграріям компенсують 15% при придбанні вітчизняної сільгосптехніки
    Опубликовано: 2017-02-15 13:31:45

    Кабінет міністрів ратифікував відповідне рішення

    Згідно з рішенням Кабінету міністрів України, з бюджету виділено 550 млн грн, які на 15% компенсують витрати українських аграріїв при придбанні вітчизняної сільгосптехніки, повідомляє УНІАН.

    Рішення уряду знаходиться в стадії розробки і набере чинності після узгодження з Мінекономрозвитку.

    Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий підкреслив, що виділеної в 2017 році суми буде достатньо, щоб покрити 10% суми при придбанні аграріями сільськогосподарської техніки українського виробника. Наступного року сума зросте до 15%, а потім заплановані виплати в розмірі 20% від загальної вартості. До 2020 року в уряді пообіцяли збільшити цю суму до 60%.

    «Внаслідок збільшення обсягів сільгоспвиробництва, і з огляду на те, що це буде вже не 10%, а 15%, ми можемо говорити про те, що в наступному році уряд виділить на реалізацію цієї програми близько 900 млн грн. А через рік ми можемо вийти на рівень більш ніж 1 млрд грн», — зазначив міністр.

    Кутовий підкреслив, що програма розрахована на розвиток виробництва сільськогосподарського машинобудування, а також з метою державної підтримки аграрного сектора країни.

    Раніше повідомлялося, що для українських аграріїв буде заснований податковий спецрежим.

    ua.racurs.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.