• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нові спалахи АЧС зафіксовані в шести областях України
    Опубликовано: 2017-02-07 17:05:33

    Згідно з оперативною інформацією головних управлінь Держпродспоживслужби в Дніпропетровській, Херсонській, Вінницькій, Полтавській та Харківській областях 2 лютого в особистих підсобних господарствах громадян в м. Нікополь (Дніпропетровська область), с. Малі Копані (Гопопристанський район Херсонська область), с. Вищеольчедаїв і смт Муровані Курилівці (Мурованокуриловецький район Вінницька область), смт Чутове (Чутівський район Полтавська область) та с. Великі Приходи (Дергачівський район Харківська область) було зареєстровано загибель свиней.
    При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) (далі — ДНДІЛДВСЕ) було встановлено діагноз на африканську чуму свиней (далі — АЧС).
    Крім того, 4 та 05 лютого  ДНК вірусу АЧС було виявлено при дослідженні біоматеріалу, відібраного від загиблих свиней, що належали ПП «Бонас» (с. Морозівка, Мурованокуриловецький район, Вінницька область) та двох загиблих диких кабанів, що утримувалися в особистому підсобному господарстві громадянина (с. Грузьке, Кіровоградський район, Кіровоградська область).
    З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

    infoindustria.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.