• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт українських аграрних та харчових продуктів перевищив 15,5 млрд доларів
    Опубликовано: 2017-02-02 19:33:48

    Експорт українських аграрних та харчових продуктів перевищив 15,5 млрд дол. за минулий рік і склав 42,5% від загального експорту країни.

    Про це повідомила заступник міністра агрополітики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає прес-служба відомства.

    «Український аграрний сектор, включаючи переробну промисловість, показав чудовий експортний результат в 2016 році. Цифри кажуть самі за себе. Зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу за 2016 рік досяг у вартісному вираженні 19,6 млрд дол. В загальному зовнішньоторговельному обігу країни це склало 26,1%», ― зазначила заступник міністра.

    За словами Трофімцевої, експорт української аграрної продукції зріс на 4,5% порівняно з 2015 роком.

    «Так, ми досягли у минулому році зростання вартості експорту нашої агарної продукції. Але ми вбачаємо ще значний потенціал для подальшого збільшення експорту аграрних та харчових продуктів за умови диверсифікації товарної структури та збільшення питомої ваги перероблених продуктів харчування з вищою доданою вартістю в загальній структурі експорту. Головними продуктами експорту в 2016 році традиційно стали таки товари як зернові культури, олія та насіння олійних культур. До ТОП-10 експортних товарів також потрапили соя, цукор та м’ясо», ― сказала заступник міністра.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.