• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Посівна в Україні може розпочатись вже за 7-10 днів
    Опубликовано: 2017-02-01 19:30:54

    Весняна посівна кампанія в Україні може розпочатись вже з першої декади лютого. В деяких господарствах вже розпочалась підготовка техніки та насіннєвого матеріалу до посівної. Також готується внесення добрив на озимих культурах.

    За прогнозами синоптиків, лютий місяць може видатись найтеплішим за багато років, і температура в більшості регіонів стрімко підніметься до +10-12°С вже в першій декаді місяця.За таких умов ранній посів дасть змогу агрономам використати зимові запаси вологи, уникнути спеки в літні місяці, створити достатній «забіг» для пізніх культур і наростити глибоку кореневу систему до початку ґрунтової засухи.

    Водночас підвищується ризик пошкодження сходів заморозками і розвитку грибкових хвороб в холодному ґрунті. Тому агрономи радять дещо збільшувати норму висіву й приділити додаткову увагу передпосівній обробці насіння.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.