• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрні об’єднання наполягають на відновленні безперервності сертифікації насіння
    Опубликовано: 2017-01-26 16:00:02

    Галузеві бізнес-об’єднання звернулися до першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з відкритим листом, в якому йдеться про те, що до теперішнього часу не здійснюється процес сертифікації насіння садивного матеріалу і пропонуються шляхи вирішення цієї ситуації.

    Про це повідомляється на сайті Насіннєвої асоціації України.

    У листі наголошується, що з грудня по лютий має найбільш активно проходити сертифікація насіння як місцевого виробництва з врожаю попереднього року, так й імпортованого для посіву в цьому році.

    Аграрії просять Мінагрополітики прийняти ряд нагальних заходів, які б врахували поточну відсутність сертифікації насіння/садивного матеріалу, фінансові та часові витрати виробників на підготовку до посівної кампанії навесні і необхідність виконання договірних зобов’язань.

    Зокрема, вони пропонують вводити в обіг насіння з сертифікатами ОЕСР та ІСТА; завершити процеси прийняття на баланс майнових комплексів Держсільгоспінспекції та закріплення їх за державним підприємством з сертифікації.

    Також агарні об’єднання пропонують визнати, що номери етикеток, присвоєні Держсільгоспінспекцією, є дійсними для видачі сертифікатів на вже сформовані партії та уповноважити суб’єктів, які звернулися до Мінагрополітики, на виконання відповідних функцій в рамках сертифікації насіння.

    agrotimes.net

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.