• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вирощування мідій дає рентабельність у 900%
    Опубликовано: 2017-01-25 19:21:49

    Північно-західна частина акваторії Чорного моря — майже 200 тисяч гектарів — є сприятливим середовищем для розведення мідій і устриць. І за певних інвестицій можна відродити цей високорентабельний бізнес.

    Про це повідомляє agroportal.ua з посиланням на AgroTimes.

    Значно більші площі є в акваторії відкритого моря з глибинами від 3 до 10–30 м, що відповідають оптимальним потребам промислового господарства.

    Наразі потенційний ринок мідій в Україні становить майже 145 тисяч тонн на рік, і задовольняється він переважно шляхом імпорту з інших країн. При цьому розвиток цього ринку гальмується виснаженням природних ресурсів українського морського шельфу й відсутністю промислової марикультури.

    Проведені обчислення показують, що для створення сучасних устрично-мідійних полів площею в 200 га з новою наземною інфраструктурою інвестиційні кошти в затоках Чорного моря становитимуть майже 2,8 мільйона доларів.

    Окупність сучасних підприємств можливе через 3 роки за рентабельності понад 900% (без урахування податків).

    Як уже повідомляв «Урядовий кур’єр», на базі колишнього Ягорлицького дослідно-промислового мідійно-устричного господарства (Кінбурнська коса, село Покровка Очаківського району Миколаївської області) запропоновано відпрацювати пілотний проект із виробництва морепродуктів із залученням до промислового мідійного поля акваторій Джарилгацької і Каркінітської заток Чорного моря у Скадовському районі Херсонської області.

    ukurier.gov.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.