• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кутовий закликав міжнародних виробників сільгосптехніки переносити виробництво в Україну
    Опубликовано: 2017-01-23 12:10:00

    Україна всебічно підтримуватиме розвиток локального виробництва сільськогосподарської техніки. Про це заявив міністр агарної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час конференції «Стійке зростання – фактори успіху та стратегічні варіанти для сільгоспмашинобудівного сектору України» у рамках Глобального форуму з продовольства 2017 у Берліні.

    «Зараз Україна являє собою перспективний майданчик для сільськогосподарського машинобудування. Тому закликаю міжнародних виробників техніки та інвесторів розширювати та переносити своє виробництво в Україну, – наголосив Тарас Кутовий. – Адже для цього у нас є усі умови – зручні технічні території, підготовлені інженери та фахівці, стабільний попит на продукцію цього сегменту».

    Зокрема міністр повідомив, що у 2016 році сільгосптоваровиробники України придбали близько 8,5 тис. одиниць техніки на суму майже 9 млрд грн.

    «Минулий рік показав, що ринок живий і йому лише бракує інвестиційного поштовху. Про це свідчать і номенклатура вітчизняної техніки й обладнання, яке складає понад 2,5 тис. найменувань», – підкреслив Тарас Кутовий.

    Він також додав, що торік впроваджено у виробництво близько 50 видів нових та модернізованих машин.

    Також керівник аграрного міністерства звернув увагу присутніх на необхідності розширення переліку малої техніки для фермерів, у яких збільшується попит на машини та приладдя для сільського господарства.

    Довідка

    У 2017-2021 роках щорічний обсяг коштів держбюджету, які спрямовуються на підтримку сільськогосподарських товаровиробників, становить не менше 1% випуску продукції у сільському господарстві. При цьому 20% такої підтримки використовується сільгоспвиробниками для закупівлі технічних засобів.

    За бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» у 2017 році передбачено 550 млн грн.. на технічне переоснащення АПК, підвищення купівельної спроможності сільськогосподарських товаровиробників шляхом здешевлення складної сільськогосподарської техніки, компенсації кредитних ставок банків залучених на придбання технічних засобів.

    agrotimes.net

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.