• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільше виноматеріалу в Україні виготовили з винограду «каберне совіньон»
    Опубликовано: 2017-01-22 20:07:49

    У 2016 році українські виробники переробили майже 254 тис. тонн винограду на виноматеріали. Це на 30,8% більше порівняно з 2015 роком (190 тис. тонн).

    Про це повідомили у Мінагрополітики, посилаючись на дані Державної служби статистики.

    За деякими сортами винограду переробка зросла вдвічі і більше. Зокрема, за сортами перероблено винограду:

    – «мерло» – 13,6 тис. тонн (у 2015 році – 6,2 тис. тонн) – 220% до минулого року;

    – «сухоліманський» – 3,4 тис. тонн (у 2015 році – 1,6 тис. тонн) – 209% до минулого року;

    – «сапераві» (північний) – 10,5 тис. тонн (у 2015 році – 5,3 тис. тонн) – 196% до минулого року;

    – «піно» (білий, чорний, сірий) – 13,5 тис. тонн (у 2015 році – 7 тис. тонн) – 192% до минулого року.

    Найбільше було перероблено на виноматеріал винограду сортів «каберне совіньон» (35,5 тис. тонн – 198% до минулого року), «шардоне» (28,2 тис. тонн – 139,5% до минулого року) та «аліготе» (21,9 тис. тонн – 91,4% до минулого року).

    agrotimes.net

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.