• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кутовий: Україна зацікавлена у розширенні експорту української аграрної продукції до Індії
    Опубликовано: 2017-01-20 19:31:23

    Україна зацікавлена у розширенні експорту української продукції харчової промисловості до Республіки Індія. Наразі Мінагрополітики опрацьовує можливі шляхи спрощення доступу продукції АПК на ринок Індії.
    Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з Міністром сільського господарства та добробуту фермерів Республіки Індія Радха Мохан Сінгхом, яка відбувалася у рамках всесвітньовідомої виставки «Зелений тиждень» (Grüne Woche) у Берліні.
    «Ми зацікавлені у найскорішому узгодженні та підписанні міжвідомчої Угоди про співробітництво в галузі сільського господарства та харчової промисловості між нашими країнами», — розповів Міністр Тарас Кутовий.
    Очільник Мінагрополітики зазначив, що важливий інтерес для України та Індії може становити спільна діяльність у тваринництві та рослинництві.
    «У рослинництві цікавими для нас є співпраця у сфері вирощування зернових і бобових, обмін досвідом у виробництві насіння за сучасними технологіями, тема з впровадження різних видів зрошення та дослідження щодо ефективності використання різних мінеральних добрив», — повідомив Міністр. Для діяльності у тваринництві, за його словами, важливими питаннями є обмін генетичними матеріалами, співпраця з питань біотехнологій, створення спільних підприємств з виробництва продукції тваринництва.
    Всі ці напрями визначені у проекті міжвідомчої Угоди про співробітництво в галузі сільського господарства та харчової промисловості між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства та добробуту фермерів Республіки Індія.
    «Підписання цього двостороннього документу надасть новий імпульс для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва між Україною та Індією в галузі сільського господарства», — наголосив Тарас Кутовий.
    Довідково:
    За 11 місяців 2016 року Індія зайняла перше місце серед країн світу, до яких експортувалася українська аграрна продукція (частка в експорті 9,4%). Головною продукцією експорту є соняшникова олія. Не дивлячись на самозабезпеченість Індії зерновими, для України відкривається можливість налагодити експорт пшениці та кукурудзи на індійський ринок.

    agroperspectiva.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.