• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Курс долара вплине на вартість посівної компанії ― НАБУ
    Опубликовано: 2017-01-20 11:29:40

    Курс долара вплине на вартість посівної компанії, оскільки дорожчатиме паливо та вартість насіння і мінеральних добрив, які завозяться з-за кордону.

    Про це заявила виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова, передає AgrоPolit.com.

    «Традиційно у січні валютна виручка, котра надходить від аграріїв, падає на 30% у порівнянні з листопадом і груднем. Думаю, що курс долара, безперечно, вплине на вартість посівної компанії, якщо дорожчатиме паливо та вартість насіння і мінеральних добрив, які завозяться з-за кордону. Вони будуть дорожчати так само, як решта імпортних товарів», ― зазначила Коробкова.

    Вона додала, що згідно із статистикою Мінагрополітики, кожний четвертий долар, який заходив в Україну впродовж 2016 року, ― генерували аграрії.

    «То ж АПК, безумовно, відіграє надзвичайно важливу роль у стабілізації національної валюти», ― зауважила виконавчий директор НАБУ.

    За її словами, для швидкої стабілізації курсу валюти держава повинна виконувати раніше визначені та затверджені президентом реформи.

    «Це єдиний шлях, який дозволить Україні вийти з кризового піке і відновити економічний ріст. Іншого шляху нема. Як ми бачимо, зволікання зі впровадженням реформ лише погіршує ситуацію і сприяє неконтрольованому зростанню державного боргу», ― наголосила Коробкова.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.