• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна аграрна: чому ціни на зернові та олійні йдуть уверх
    Опубликовано: 2017-01-18 14:03:06

    Що відбувалось з цінами та експортом основних зернових та олійних минулого тижня, розповідає Валерія Пекін, аналітик компанії «Фенікс-Агро».

    Ситуація на ринку зернових
    На експортному ринку України цінова ситуація в секторі основних зернових культур характеризувалася як відносно стабільна. Ключовими факторами ціноутворення виступали кон'юнктура світового ринку та попит імпортерів, де відзначається активізація.

    У свою чергу, на внутрішньому ринку України сформувався дефіцит пропозицій, що змушувало трейдерів підвищувати закупівельні ціни в середньому на 50-100 гривень на тонні і наближати їх до раніше сформованих максимальних меж. Також в звітні період значну роль зіграли девальваційні процеси в країні.Ситуація на ринку олійних

    За підсумками звітного періоду котирування соєвих бобів на біржі СВОТ суттєво зросли. Активний попит на олійну та відкореговані прогнози USDA щодо запасів соєвої олії допомогли повернути втрачені позиції. Слідом за ринком сої, та нафти в окремі дні тижня зросли ціни на соєву олію. Але, не дивлячись на соєвий майданчик, світові ціни на соняшникову олію продовжили знижуватися. Так, за період новорічних свят на європейському ринку вартість соняшникової олії знизилася з 850 дол./т до 815 дол./т.

    Відповідно до європейського ринку втрачає і експортний ринок України. За підсумками звітного тижня ціни попиту під впливом кон'юнктури світового ринку досягли області 765 дол./т на базисі FOB (поставка в лютому-березні). На базисі поставки СРТ ціни покупців зберігалися в межах 740-750 дол./т.

    Що стосується внутрішнього ринку, то він повністю інтегрує зміни експортного. Так, ціни на сою в Україні зростають не лише за рахунок кон’юнктури експортного ринку, а і за рахунок активності експортних відвантажень. На ринку насіння соняшника також відзначалася підвищувальна цінова тенденція, що було обумовлено зростанням курсу долара по відношенню до гривні.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.