• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Необхідно повернути пільгове оподаткування для малих фермерських господарств»
    Опубликовано: 2017-01-17 19:00:02

    Україні потрібно створювати умови для відродження бізнесу та появи нових робочих місць, а не знищувати фізичних осіб-підприємців та малі і середні ферми. Але нові зміни до податкового кодексу унеможливлюють цей процес.

    На думку голови бюджетної комісії Вінницької обласної ради Геннадія Мазура, ситуація із тим, що у Законі про Державний бюджет на 2017 рік через скасування пільгової системи оподаткування аграрії втратили 24 мільярди гривень, натомість  повернуті  лише 4 мільярди гривень, але й ті віддані великим агрохолдингам, це дозволить мати надприбутки потужним підприємствам та фактично ставить на межу знищення малих фермерських господарств.

    Не можна не спостерігати з обуренням за тим, що аграрні монополісти, які володіють сотнями тисяч гектарів сільськогосподарської землі, лобіюють впровадження продажу землі, що може позбавити Україну «шансу на економічним підйом».

    Геннадій Мазур зазначає,  що для всіх розвинених аграрних країн головний уклад аграрної економіки – це фермерські господарства та особисті селянські господарства. Зокрема у Польщі та Австрії працюють понад  3 млн. сімейних ферм, а в Україні довели їх кількість практично до 43 тисяч господарств. І це парадокс, адже за даними Світового Банку, кількість сільського населення США становить 19%, країн ЄС – 25%, в той час як України – 31%. Це означає, що українське населення в першу чергу потребує належних умов для успішної діяльності в галузі сільського господарства та значної підтримки держави.

    Україна має перетворитися не на сировинну країну, а на державу, яка експортує готову сільськогосподарську продукцію, як це робить, наприклад, Польща або та ж сама Австрія, куди ми постачаємо гарбузові зернята, зерно, олію, а натомість отримуємо кінцевий продукт переробки.

    i-vin.info

    За підрахунками експертів сьогодні країна торгує сільгоспсировиною  – зерном, кукурудзою, рапсом – та отримує від експорту в аграрній сфері лише 18 мільярдів доларів замість 180 мільярдів, які можна б було отримати при торгівлі готовою продукцією з цієї сировини.

    Як підсумував Геннадій Мазур земля  є головним ресурсом для підняття економіки України, для створення робочих місць в державі та наповнення бюджетів усіх рівнів. І якби ми проводили б політику ефективного використання землі, сьогодні нам ніякий МВФ не був би потрібен.

    Варто нагадати, що політична партія «Батьківщина» є послідовним противником продажу сільськогосподарської землі. Адже, наприклад в  Канаді, де в державній власності перебуває 90% сільськогосподарської землі, натомість в Україні цей показник значно менший – 35%.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.