• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт українського цукру сягнув максимуму за останні 25 років
    Опубликовано: 2017-01-13 15:00:50

    У 2016 році експорт цукру склав 465,9 тис. тонн, що є рекордним показником за всю історію незалежності України. Це в чотири рази більше порівняно з попереднім роком, повідомили в прес-службі Мінагрополітики.

    Так, за вересень-грудень українські виробники експортували 344,1 тис. тонн цукру. В тому числі вперше – на ринки М'янми, Шрі-Ланки, Афганістану, Сомалі, Ефіопії, ПАР, Македонії, Судану, Китаю.

    Відкриття нових ринків збуту відбулося завдяки підвищенню якості цукру.

    Також не треба відкидати неврожай у Бразилії та Індії і сприятливу кон’юнктуру світового ринку, наголошують в асоціації «Укрцукор».

    «З огляду на це, за нашими прогнозами в 2017 відбудеться збільшення площ під буряками та поступове повернення втрачених позицій у структурі посівів. Вже зараз є підтверджена інформація про збільшення посівів цієї культури від великих виробників», – зазначили в «Укрцукрі».

    «Ще одним фактором, який відіграватиме важливу роль у 2017 році, є розширення «Радехівського цукру» (купівля шести заводів у Тернопільській області, які раніше належали агрохолдингу «Мрія») та наполеонівські плани із трикратного збільшення потужностей Ukrainian Sugar Company, – підкреслила керівник аналітичного відділу «Укрцукру» Руслана Бутило.

    agrotimes.net

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.