• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна зацікавлена поставляти до Швеції свою органічну продукцію
    Опубликовано: 2017-01-05 17:00:31

    Швеція є для України цікавим партнером як у галузі аграрної торгівлі, так і в здійсненні спільних проектів. Співпраця може бути в таких секторах, як розвиток сільських територій, підтримка експорту, в тому числі перероблених продуктів харчування.

    Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева після зустрічі з послом Королівства Швеції в Україні Мартіном Хаґстрьомом, інформує прес-служба Мінагрополітики.

    За словами Ольги Трофімцевої, проекти шведської агенції SIDA сьогодні вже успішно підтримують деякі важливі напрямки агросектору України (наприклад, овочівництво в південних областях).

    На думку заступника міністра, Швеція є перспективним ринком для української органічної продукції, зважаючи на обсяги органічного ринку країни. Саме в таких нішах, включаючи організацію спільного виробництва та переробки, можна буде розвивати двосторонні відносини в найближчому майбутньому.

    Мартін Хаґстрьом та Ольга Трофімцева також домовились про спільну підготовку Шведсько-українського бізнес-форуму цієї весни.

    Довідка

    Товарообіг сільськогосподарською продукцією між Україною та Швецією за 10 місяців 2016 року склав $17,07 млн.

    Експорт склав $1,5 млн. Головні експортні товари ¬– олія ($0,56 млн), плоди, горіхи та цедра ($0,25 млн), насіння олійних культур ($0,25 млн).

    Імпорт склав $15,6 млн. Серед головних товарів імпорту – маргарин ($9,8 млн), олія ($2,05 млн), желатин, пептони, декстрини ($1,2 млн), інші харчові продукти ($0,9 млн).

    agrotimes.net

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.