• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Комісія з міжнародної торгівлі схвалила антидемпінгове мито на російські добрива
    Опубликовано: 2016-12-28 17:00:00

    Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі схвалила рішення про введення антидемпінгових мит на імпорт російських добрив. Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

    МЕРТ дійшов висновку, що при імпорті деяких видів азотних добрив з РФ мають місце факти демпінгу. Висновки розслідування свідчать про те, що імпорт російських добрив в Україну здійснюється за демпінговими цінами, що завдає шкоди вітчизняним виробникам хімічних добрив, а також несе загрозу для продовольчої безпеки України.

    У повідомленні сказано, що Росія є основним постачальником добрив в Україну, на поставки з країни припадає 80-90% від загального обсягу імпорту.

    З урахуванням того, що основними споживачами російських добрив є сільгоспвиробники, МЕРТ бачить необхідність диверсифікації поставок добрив в Україну, зокрема за рахунок розширення їх географії на такі країни як Китай, країни Близького Сходу, США та інші.

    "Найближчим часом уряд направить на розгляд народних депутатів законопроект про заходи щодо диверсифікації поставок добрив шляхом зниження ставок ввізного мита на найбільш затребувані види добрив (нітрат амонію, карбамід, КАС)", - повідомили в МЕРТ.

    До схвалення Верховною радою такого законопроекту введення в дію мит може бути тимчасово відкладене з метою уникнення можливих негативних наслідків для аграрного комплексу, уточнили в МЕРТ.

    Нагадаємо, раніше представники найбільших аграрних асоціацій України звернулися до Уряду з закликом не піддаватися на шантаж групи компаній Ostchem, яка погрожує вдатися до масового звільнення персоналу, якщо Кабмін не запровадить антидемпінгові мита на імпорт карбаміду та карбамідно-аміачної суміші (КАС) із Російської Федерації.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.