• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд розраховує на розширення євроквот
    Опубликовано: 2016-12-26 18:30:00

    Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі — торговий представник України Наталія Микольська.

    «Ми зараз активно працюємо з Європейським парламентом і з державами-членами (ЄС. — Ред.) для того, щоб це рішення було прийнято якнайшвидше. Ми очікуємо, що в найближчому часі, після того як Європарламент вийде з канікул, буде проведено обговорення всередині комітетів, і після цього ми зможемо фактично говорити про те, що ситуація рухається. Уряд спільно з колегами з профільних комітетів Верховної Ради проводять роботу з європарламентарями для того, щоб це рішення стояло пріоритетним на порядку денному. Тобто ми його позиціонуємо як досить пріоритетне для нас», — сказала вона.

    Заступник міністра також позитивно оцінила прийнятий 20 грудня Верховною Радою закону № 2142а від 22 червня 2015 року «Про забезпечення масштабної експортної експансії українських виробників шляхом страхування, гарантування і здешевлення кредитування експорту», ​​який передбачає створення Експортно-кредитного агентства (ЕКА) в Україні.

    «У нас були свого часу досить значні розбіжності з авторами (проекту закону. — Ред.), тому уряд її не підтримував. На останньому етапі, завдяки, в тому числі, особистій участі Володимира Гройсмана та Степана Кубіва, ми з авторами досягли певних компромісів. Цей закон створює хорошу законодавчу базу для створення цього агентства», — зазначила Наталія Микольська.

    Вона уточнила, що МЕРТ зможе представити план створення і впровадження ЕКА після того, як закон набуде чинності і буде оброблений міністерством, однак для запуску роботи такої установи необхідно буде прийняти великий обсяг підзаконної нормативно-правової бази та відпрацювати питання, що стосуються його організаційної структури, бізнес-моделі, послуг тощо.

    «Але важливий момент в тому, що консультанти, з якими ми працювали в рамках цього проекту — це німецьке агентство KfW — вони готові і далі з нами працювати в цьому проекті і допомогти нам розробити все це в досить короткий термін», — підкреслила торговий представник України.

    У той же час глава МЕРТ Степан Кубів зазначив, що зараз фінансовий інструментарій ЕКА може бути забезпечений функціями і послугами державного Укрексімбанку, і закликав бізнес користуватися ними.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.