• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Внесення змін до Податкового кодексу України допоможе аграріям зекономити 2,3 млрд грн
    Опубликовано: 2016-12-23 17:33:04

    Завдяки законопроекту №5132 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» аграрії зекономлять 2,3 млрд грн.
     
    Про це заявив завідувач кафедри землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України Андрій Мартин, передає Agravery.

    «Щодо землі там головна "новела" - це встановлення фіксованих показників індексації нормативної оцінки земель, точніше, сільськогосподарські землі взагалі не індексуються, а несільськогосподарські - на 6%», - зазначив Мартин.

    За його словами, це дещо спростить життя платникам земельного податку та орендарям земель, оскільки відповідні платежі прив’язуються до нормативної оцінки.

    «Індекс споживчих цін - це з самого початку не дуже правильно, але так індексується оцінка землі в Україні. Якби законопроекту не було, то оцінка збільшилась би десь на 15%, оскільки приблизно така буде сумарна інфляція за 2016 рік. А так видатки агробізнесу на орендну плату залишаться на тому ж рівні», - прокоментував експерт.

    Він додав, що зараз бізнес виплачує як орендну плату селянам близько 15-16 млрд грн на рік.

    «Якщо не робити індексацію, то вдасться "зекономити" на виплатах десь 2,3 млрд грн», - підсумував Мартин.

    agro-business.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.