• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український льон залишається неконкурентним на світовому ринку
    Опубликовано: 2016-12-22 16:30:59

    Згідно з даними митної статистики, в сезоні 2016/17 ціни на світовому ринку насіння льону значно знизилися, що багато в чому обумовлено тенденцією збільшення виробництва даної сільгоспкультури у світі.

    Так, середня експортна ціна насіння російського льону у вересні-жовтні поточного року становила 316 USD / т проти 425 USD / т в аналогічний період минулого року і 390 USD / т за підсумками 2015/16 МР в цілому. Ціна на казахстанський льон у вересні-жовтні озвучувалася на рівні 300 (350; 363) USD / т.

    Ціна на льон українського виробництва, як правило, завжди була вище через невеликі обсяги його виробництва. При цьому, не дивлячись на зниження цін на початку поточного сезону, насіння українського льону в даний час залишаються неконкурентоспроможними на світовому ринку через діюче експортне мито в розмірі 10%.

    Так, ціни на українську олійну у вересні-жовтні 2016 року фіксувалися в середньому на рівні 347 USD / т. Нагадаємо, що в аналогічний період роком раніше зазначені ціни озвучувалися, як правило, на рівні 420 USD / т і 390 USD / т за підсумками 2015/16 МР.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.