З початку 2016 року, обсяг експорту кондитерських виробів з цукру (без вмісту какао) виріс на 1% в натуральному обсязі і склав за підсумками періоду 71,1 тис тонн. Про це повідомили в Раді з питань експорту продовольства.
За розрахунками аналітиків, в грошовому вираженні показники експорту дещо знизилися - $ 95,6 млн проти $ 96,5 млн за аналогічний період 2015 року.
При цьому за весь 2014 рік експорт даної продукції склав 67,5 тис тонн на загальну суму $ 124 млн.
Основними покупцями українських кондитерських виробів були:
Казахстан - 18% або $ 16,9 млн;
Білорусь - 9% або $ 8,1 млн;
Азербайджан - 8% або $ 7,4 млн.
agronews.ua
agrinews.com.ua