• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна вперше за останні 3 роки збільшила імпорт бананів
    Опубликовано: 2016-12-15 19:30:00

    Як стало відомо «Інфо-Шувар», в 2016 році країна імпортувала більше, ніж 180 тис. тон бананів. Для порівняння, за 11 місяців 2015 року обсяг імпорту становив близько 120 тис. тон і був найменшим за останні 7 років. Слід також зазначити, що починаючи з 2014 року споживання бананів в Україні впевнено зменшувалось на 20-25% протягом року. Через девальвацію національної валюти та економічний спад майже всі імпортні овочі та фрукти стали надто дорогим задоволенням для українських громадян.

    Варто додати, що під впливом збільшення імпорту в поточному році ціни на банани впали на 10-15%, хоча в попередні роки вони тільки підвищувались. Так, станом на кінець першої декади грудня на гуртовому ринку «Шувар» банани великим гуртом пропонують за ціною 20-22 UAH/кг. В цей день 2015 року ціна була близько 22-25 UAH/кг.

    На думку експертів, зниження ціни на банани пов’язане не тільки зі збільшенням їх пропозиції в Україні. Суттєвий тиск на ринок фруктів чинить і велика пропозиція вітчизняних яблук, які є найближчим конкурентом бананам у фруктовому кошику українців. Як вже повідомлялось в «Інфо-Шувар», за попередніми оцінками Україна в 2016 році зібрала досить непоганий врожай яблук, завдяки чому ціни на продукція залишаються на відносно низькому рівні протягом кількох останніх місяців.

    infoindustria.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.