• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сала не буде: збитки вiд АЧС уже перевищили мiльярд гривень
    Опубликовано: 2016-12-12 15:30:00

    На сьогодні ситуація з африканською чумою свиней (АЧС) майже не контрольована. Також є проблема із компенсацією фермерам коштів за знищене поголів’я. Про це повідомила віце-президент Асоціації свинарів України Оксана Юрченко.

    За її словами, загалом експорт свинини за 9 місяців поточного року впав у 20 разів. АЧС позбавила українську економіку більше 1 млрд грн, а компенсувати населенню збитки через АЧС повинна держава.

    «На сьогодні здійснено близько 60% компенсації, ще 40% — зависло у повітрі. Тому і маємо наступну ситуацію: як тільки хтось почув про підозру чи випадок, всіх цих тварин одразу на тачечки і розвозять, або ріжуть ― і вони м’ясом розходяться. Таким чином ця продукція мандрує Україною. І таким показовим місяцем став серпень цього року, коли за місяць сталося майже 40 випадків, при чому всі вони були у присадибних господарствах у 10 областях», ― прокоментувала Юрченко.

    «Спалахи стріляли скрізь і всі розуміли, що тут уже не дикий кабан є основною причиною того, а що наростилася ця критична маса континенованої продукції, яка почала стріляти», — додала вона.

    Експерт наголосила, що значну роль у поширенні АЧС відіграють саме спроби приховати хворобу.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.