• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії просять Уряд не зривати весняну посівну
    Опубликовано: 2016-12-08 19:30:00

    Аграрна бізнес-сіпльнота звернулася з відкритим листом до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням не ставити під загрозу весняну посівну 2017 року. Причина можливого зриву посівної - неможливість сертифікувати насіннєвий матеріал. Про це повідомляє прес-служба Української аграрної конфедерації.

    У звя'зку з ліквідацією Держсільгоспінспекції та створенням ДП з сертифікації, виникає "вікно" тривалістю у два місяці, коли сертифікація насіння в Україні абсолютно зупиниться.

    Цей період - з 5 грудня 2016 до початку 2017 року.

    "Саме період з грудня по лютий є найбільш активним у сертифікації насіння - як виробленого на території України, так й імпортованого", - йдеться у зверненні.

    Така ситуація є неприпустимою, оскільки становить реальну загрозу зриву весняної посівної кампанії, наголошують аграрії. Вони просять Володимира Гройсмана звернути увагу на проблему і вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безперервної сертифікації насіння в Україні.

    Копіїі зверення направлені Міністру аграрної потітики та продовольства України Тарасу Кутовому та Першому заступнику голови Державної інспекції сільського господарства України Юрію Заставному.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.