• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС заборонив імпорт птиці з України
    Опубликовано: 2016-12-07 11:30:00

    Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) України отримала офіційне повідомлення про заборону експорту до ЄС м'яса птиці та продуктів з неї з усієї території України в ЄС у зв'язку з реєстрацією високопатогенного пташиного грипу (H5) в Херсонській області.

    Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у відомстві, з метою відновлення експорту з інших областей України, вільних від грипу птиці, і введення регіоналізації, до ЄС передано докладну інформацію про заходи, вжиті для ліквідації захворювання.

    У Держпродспоживслужбі додали також, що у зв'язку з виявленим у Херсонській області пташиним грипом введено заборону на поставки яєць з цієї області до Гонконгу.

    Як наголосили у відомстві, у відповідності з міжнародними зобов'язаннями Україна поінформувала міжнародних торговельних партнерів про заходи, що вживаються з метою недопущення подальшого поширення захворювання, і направила відповідні звернення основним торговим партнерам про недопущення призупинення експорту продуктів птахівництва.

    Як повідомлялося, в листопаді в особистих підсобних господарствах громадян в с. Новоолександрівка Каланчацького району Херсонської області була зареєстрована загибель птиці різних видів, дослідження проб біоматеріалу в середу встановило діагноз – пташиний грип.

    Останні випадки пташиного грипу в Україні реєструвалися в 2008 році в АРК Крим (4 випадки). Каланчацький район безпосередньо межує з окупованою територією АРК, від Новоолександрівка до адмінкордону – менше 20 км.

    У Держпродспоживслужбі нагадали, що до пташиного грипу сприйнятлива домашня, синантропна та дика перелітна птиця, основними переносниками є перелітні водоплавні птахи. При виникненні захворювання встановлюються обмеження на експорт птахопродукції з країни, що разом із заходами із ліквідації хвороби завдає значних економічних збитків державі та виробникам.

    Згідно з даними Держстату, експорт птиці з України в січні-вересні 2016 року здійснювався тільки в Європу і становив 2,37 тис. тонн на $ 36,37 млн, зокрема курей – 2,19 тис. тонн на $ 32,35 млн.

    minprom.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.