• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна залишається безумовним світовим лідером з експорту соняшникової олії
    Опубликовано: 2016-12-06 16:30:00

    У поточному сезоні Україна вкотре утримуватиме світове лідерство як з виробництва насіння соняшнику, так і з виробництва та експорту олії соняшникової.

    «Зважаючи на результати цьогорічної збиральної кампанії, країна в змозі виробити 5,5 млн тонн соняшникової олії та забезпечити її експорт на рівні 5,0 млн тонн», - сказав міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, коментуючи завершення осінніх польових робіт.

    «Аграрії зібрали рекордний за всю історію урожай насіння соняшнику –12,9 млн тонн, що на 1,7 млн тонн більше ніж минулого року», - заявив Тарас Кутовий та додав, що у поточному сезоні Україна вкотре утримуватиме світове лідерство як з виробництва насіння соняшнику, так і з виробництва та експорту олії соняшникової.

    Довідка: За прогнозами, у 2016/2017 маркетинговому році частка України у світовому виробництві насіння соняшнику складе 31%, у світовому виробництві олії соняшникової – 34%, у світовому експорті олії соняшникової – 57%.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.