• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Великобританії створили гібрид помідора і картоплі
    Опубликовано: 2016-12-01 15:30:00

    У Великобританії серед інших саджанців овочів і фруктів на прилавках магазинів тепер можна відшукати гібрид TomTato - щеплені рослини помідора і картоплі.

    З метою економії місця компанія Thompson & Morgan створила гібрид рослини помідора і картоплі, яке можна з легкістю виростити в палісаднику біля будинку. Кожна рослина дає близько 500 помідорів і повноцінний урожай картоплі.

    Новий гібрид виходить в результаті щеплення: стебла помідора і картоплі розрізають і з'єднують спеціальної скріпкою. Після зрощення виходить TomTato. Рівень вмісту цукру у гібридних помідорів вище, ніж у звичайних. А картопля TomTato підходить для приготування пюре, кип'ятіння і обсмажування.

    Британський овочевий гібрид купується як доросла рослина, з насіння його виростити неможливо. Вартість TomTato £ 14,99 ($ 24).

    Прагнучи створити більш витривалі, стійкі до шкідливих організмів сільськогосподарські культури, селекціонери вже більше 50 років застосовують гібридизацію, або схрещування між собою двох або більше сортів. В процесі гібридизації селекціонер об'єднує ряд форм стійкості до різних видів захворювань або шкідників в одному сорті. Таким чином, з'являються гібриди.

    Серед уже всім відомих гібридів можна виділити грейпфрут (результат схрещування помело і апельсина), апельсин (гібрид мандарина і помело), ​​капуста романеско (родич цвітної капусти та брокколі), йошта (союз смородини і агрусу), кабассон (результат схрещування патисона і кабачка).

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.