• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нове відкриття вчених змінить сільськогосподарське виробництво у світі
    Опубликовано: 2016-11-19 17:30:00

    Американські дослідники змогли стимулювати процес фотосинтезу у рослин, що дозволить значно збільшити їхню врожайність, і, у кінцевому підсумку, допоможе назавжди вирішити проблему голоду на планеті. Результати дослідження опубліковані в журналі Science.

    Генетична модифікація дозволила збільшити врожайність експериментальних культур на 15-20%, проте вчені вважають, що цей показник можна довести і до 50%. Передусім, дослідження випробувають на насінні рису, пшениці і бобів. Цей метод може змінити систему сільськогосподарського виробництва по всьому світу, але головне – дозволить назавжди покінчити з голодом, впевнені автори дослідження.

    За прогнозами ООН, до 2050 року населення на планеті перевищить 9 млрд людей, і йому буде потрібно на 70% більше їжі, ніж люди споживають зараз. Уже зараз в найбідніших країнах люди витрачають всі свої доходи на прожиття, і з роками ця ситуація тільки погіршиться, стверджують автори дослідження.

    Якщо не шукати нові підходи до вирішення проблеми, через 30 років голод перестане бути проблемою країн третього світу і перетвориться у світове явище, додають науковці.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.