• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Свині бувають оптимістами і песимістами - біологи
    Опубликовано: 2016-11-19 16:30:00

    Біологи з'ясували, що свині бувають оптимістами і песимістами. На їх настрій впливають умови проживання. Про це говорять результати дослідження в журналі Biology Letters.

    Експеримент проводився на групі з 36 свиней. Їх запускали в загін, де стояли дві корита з їжею - в одній був шоколад, а в іншій - кавові боби (через гіркий смак вони не дуже подобаються тваринам). Між ними стояло ще одне корито, пусте.

    Свиней, які в першу чергу направлялися до порожньої балії, вчені вважали оптимістами: на думку дослідників, ці тварини очікували, що там з'явиться щось ще більш смачне, ніж шоколад.

    За словами вчених, на настрій свиней дуже вплинули умови проживання. Тварини, що живуть в комфортних і світлих приміщеннях, частіше чекали хорошого. Тісний загін і тонка солом'яна підстилка перетворювали піддослідних в песимістів.

    За словами дослідника Лізи М. Коллінз (Lisa M. Collins), механізм прийняття рішення виявився в цілому схожий з людським.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.