• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як агрокомпаніям зменшити витрати на основні ресурси
    Опубликовано: 2016-11-19 14:30:00

    Досвідом контролю та оптимізації витрат основних ресурсів підприємства діляться топ-менеджери АПК у рамках конференції "Корпоративні комунікації і управління агрокомпанією", яку компанія "ПроАгро" проводить 18 листопада 2016 року в Київському Гольф Центрі.

    Петро Мельник, виконавчий директор AGRICOM GROUP розповів, що в компанії зробили ставку на інтеграцію сучасних технологій, що дозволило скоротити персонал. «Головна мета ефективного управління компанією – це збільшити додану вартість. Якщо ми бачимо, що бізнес-процес не вигідний компанії, ми його віддаємо на аутсорсинг. Завдяки синергії можна домогтися зниження трансакційних витрат», - зазначив Петро Мельник.

    Також він окреслив низку питань, на які слід звернути увагу при вертикальній інтеграції компанії. «Основна ідея інтеграції – отримання доданої вартості. Головне, пам'ятати - все, що ми інтегруємо, не завжди позитивно. Не можна інтегрувати без розуміння того, які компанія отримає конкурентні переваги внаслідок цього. Інтеграція має і другу сторону медалі. Наприклад, коли пускаєш два товари в одну систему дистрибуції, один з товарів «з'їдає» інший. Тому інтеграція не завжди панацея, яка вирішує всі проблеми компанії. Перед усім, будь-яка інтеграція повинна бути під контролем», - зауважив Петро Мельник.

    Михайло Петров, директор «Бурат-Агро», розповів, як оптимізувати ресурси компанії. Він вважає, щоб зекономити, потрібно спочатку трохи витратитися.

    «Енергоефективність - один з нових трендів в Україні. Порахуйте, скільки підприємство витрачає на опалення та електроенергію. Тому доречно розробити програму енергоефективності і перейти на використання для опалення твердопаливних котлів. Подібне капіталовкладення при нинішніх тарифах швидко себе окупить», - зазначає  Михайло Петров.

    Експерт вважає, що також доречно з метою економії коштів провести аналіз старої техніки, адже вона повинна працювати чітко. Нові сівалки або обприскувачі допоможуть зекономити на посівному матеріалі та добривах, ціна на які весь час росте через девальвацію гривні.

    «Для оптимізації ресурсів також варто проаналізувати систему закупівель, І купувати насіння, автозапчастини, ЗЗР у безпосередніх виробників», - радить Михайло Петров.

    Також він зазначає, що подібно тому, як на футбольному полі грає команда, так і в сільському господарстві на полях повинна бути злагоджена робота і агронома, і механіка, і тракториста, й інженера. «Не тільки фінансові директори та економісти повинні розуміти, скільки коштів втрачає компанія, наприклад,  від простою комбайна, щоб люди відчували відповідальність за свої дії», - сказав Михайло Петров.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.