• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна заробила на експорті живих свиней 2,43 млн доларів
    Опубликовано: 2016-11-13 18:30:00

    Україна укріплюється у званні нетто-експортера живих свиней, збільшуючи зовнішньоторгове сальдо по цій позиції. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації свинарів України з посиланням на Державну фіскальну службу.

    Так, за 10 місяців року (результати січня-жовтня) зовнішньоторгове сальдо по живим свиням сягнуло 520 тис. дол. США. Це вдвічі більше ніж за три квартали 2016-го року.

    Впродовж аналізованого періоду вітчизняні постачальники відвантажили 2,08 тис. т живця свиней до Грузії, заробивши на цьому 2,43 млн дол. США. Водночас імпорт живих тварин скоротився як кількісно (у 3 рази), так і вартісно: якщо у відповідний період минулого року українські виробники оновили свинопоголів’я, закупивши живих тварин на 2,87 млн дол. США, то цьогоріч на це витратили у 1,5 рази менше — 1,9 млн дол. США.

    «Такі позитивні результати стали наслідком досить активних поставок живих свиней протягом попереднього місяця, коли закордон вивезли 0,4 тис. т живця забійних кондицій. Це п’ята частина від загального обсягу експорту цієї товарної позиції у січні-жовтні 2016-го», — прокоментувала аналітика Асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.