• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти кажуть про змову на ринку яєць
    Опубликовано: 2016-11-08 17:30:00

    Експерти кажуть, що продукція птахівництва повторює долю гречки.

    З настанням холодів в Україні різко подорожчали овочі, молочні продукти і яйця. Експерти пов'язують це з сезонним фактором, а так само з тим, що держава перестала контролювати ціни на соціальні товари.

    "За минулий місяць середнє зростання на соціальні продукти харчування за місяць склало 4%", - говорить директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. - Це найзначніше зростання в 2016 році".

    В асоціації кажуть, що свою роль у підвищенні цін зіграв "сезонний фактор", але в минулі роки ціни росли меншими темпами. Наприклад, темпи подорожчання молочної продукції відрізнялися в два рази.

    Однак, найбільше за місяць подорожчали яйця. Їх ціна зросла на 54,6%, тоді як в 2015 році за той же період яйця піднялися в ціні тільки на 9,3%. За словами експертів, швидше за все в усьому винна змова виробників.

    "Хто може сказати, що значно зросла собівартість виробництва, - каже Олександр Дорошенко. - Але хочеться звернути увагу, що за жовтень поточного року ціни на перепелині яйця не змінилися. А корми і електроенергія коштують для всіх однаково. Тому ми звернулися до Антимонопольного комітету провести перевірку ринку курячих яєць. Ситуація на ринку цієї продукції нагадує ситуацію з гречкою, яка вже всім набила оскому. Але нам це набиває оскоми, а кому-то кишеню ..."

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.