• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виробники олії б’ють на сполох: Україна може втратити лідерство у цій галузі
    Опубликовано: 2016-11-03 15:30:00

    Асоціація «Укроліяпром» направила відкритого листа Комітету з питань податкової та митної політики ВР, в якому висловила глибоке занепокоєння майбутніми змінами у податковому законодавстві, що можуть негативно вплинути на стан олійножирової галузі в Україні.

    У повідомленні йдеться про законопроект №5300 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відродження тваринництва і розвитку сільськогосподарського підприємництва на селі». Він передбачає збільшення митного збору з 10% до 13% при експорті ряду товарів, зокрема олії та шроту.

    Оскільки олійна галузь в Україні орієнтована на експорт, і навіть більше того, наша країна є світовим лідером по експорту олії та шроту соняшникових, в асоціації висловили глибоке занепокоєння додатковим фіскальним навантаженням. Адже світові ціни на олійні продукти останнім часом знижуються, тому українські в разі збільшення собівартості за рахунок додаткового митного збору у розмірі 3% стануть неконкурентними.

    Як наслідок, це призведе до скорочення експорту олійних продуктів, а також зменшення валютної виручки. Теж наголошується на втраті країною лідерських позицій у цій сфері.

    «На світовому ринку місце України займуть інші держави, зокрема її основний конкурент на ринку соняшникової олії та шроту Російська Федерація», - йдеться в листі.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.