• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В українському зерні іноземці знаходять порушення стандартів якості
    Опубликовано: 2016-10-25 18:30:00

    Проблема із сертифікацією зерна в Україні завдає не лише проблем фермерським господарствам та великим компаніям, але й значно підриває репутацію країни в цілому, особливо, коли в нашій продукції певні проблеми і невідповідності фіксують в іноземних країнах. Про це  розповів голова ВО “Федерація роботодавців АПК та продовольства України” Вадим Бодаєв.

    За його словами, хоч на експорт, часто, йде краще зерно, аніж на внутрішній ринок країни, протягом останніх 6 міс. вже було декілька міжнародних скандалів.

    “На експорт відправляється більш якісне зерно, це — 100%, але, знову ж таки, не завжди. Ми підписали купу угод, за якими наш сертифікат якості, який дається при експортній відправці, визнається нашими партнерами. Ми за це довго воювали і от в рамках різних асоціацій ми це підписали. Тому нам як би вірять... Але є випадки, коли приїздить партія товару і вже розвозиться по торговим точкам у тій країні (куди експортували, — ред.), а потім виявляється, що там якась випадкова незалежна організація взяла аналізи і сказала, що там все не так. Тоді скандал ударяє по всій країні. І на певний проміжок часу нам закривають можливість експорту цього товару. Такі випадки були... Я не хочу їх називати. Проте, за останні півроку таких скандалів уже було кілька”, — розповів він.

    За словами експерта, якщо Україні прагне розширювати свої ринки збуту, то має жорстко контролювати якість.

    "Зараз в Україні все взаємопов’язано. Зараз мало хто у нас робить окремо товар на експорт і окремо для внутрішнього ринку. Великі виробники, вони не можуть розділяти ці потоки. Але при цьому ми маємо значні проблеми з цими тимчасовими стандартами, які кожного разу вигадуються окремою структурою", — додав він.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.