• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Недосів озимих в Україні може скласти 15-20%
    Опубликовано: 2016-10-12 17:30:00

    Проливні дощі в багатьох регіонах України, які змінили сильну посуху, можуть залишити незасіяними 500 тис. га орних земель. Під загрозою знаходяться посіви озимої пшениці. Про це заявили у департаменті сільського господарства Гідрометцентру України.

    «Перспективи дуже похмурі» - зазначають у відомстві. Засіяно лише 64% площ від плану, і існує висока ймовірність того, що 15-20% земель не будуть засіяні, це приблизно, 500 тис. га, що призначені, в основному, під пшеницю.

    МінАПК України раніше розповів, що озимими зерновими має бути засіяно 7,4 млн. га, в тому числі 6,2 млн. га пшениці і 1 млн. га ячменю.

    Трейдери та аналітики налаштовані більш оптимістично. На їхню думку, площа сівби озимої пшениці складе 6,4 млн. га, а майбутній урожай 24 млн. тонн.

    У даний час сильні дощі призупинили посів озимих. При температурі повітря нижче норми потрібно 5-7 днів, щоб грунт підсох, і можна було продовжити роботи. Залишається сподіватися, що листопад і грудень виявляться аномально теплими.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.