• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські виробники часто використовують пальмову олію, але приховують це
    Опубликовано: 2016-10-10 18:30:00

    Український виробник зобов'язаний вказувати на етикетці всі інгредієнти в складі своєї продукції, в тому числі і пальмову олію. Про це повідомляє керівник відділу тестування Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» Ніна Кільдій.

    В Україні немає специфічного маркування на продуктах, що містять пальмову олію, відзначає експерт.

    «Виробник зобов'язаний вказувати всі інгредієнти в складі своєї продукції. Якщо в продукт додано пальмову олію, то це буде вказано в складі. У назві продукту це буде також відображено. Якщо, припустимо, в молочних продуктах є пальмовий жир, виробник не має права називати їх «молочними». Такий продукт буде називатися «молокомісткий продукт», але не «молочний», - пояснює Ніна Кільдій.

    За її словами, якщо пальмова олія додається в твердий сир, то виробник не може написати, наприклад, «сир російський» чи «сир голландський», він зобов'язаний написати, що це «сирний продукт» і придумати йому якусь назву.

    «Морозиво у нас також, якщо це пломбір вершковий або молочний, має бути зроблено тільки з молока. Якщо виробник додав туди пальмову олію, будь-яке інше масло рослинного походження або маргарин, то це буде вже «морозиво з комбінованим складом сировини», - зазначає експерт.

    Це відноситься і до сметани, і сметанного продукту, де так само, як в молоці, є поділ на молочні та молоковмісні продукти. Якщо говорити про інші продукти, то дуже багато пальмового масла використовується в кондитерській продукції. Також слово «шоколад» виробник може писати, якщо в продукції використаний справжній шоколад - якщо там є замінник, то це вже буде писатися як «шоколадна плитка», або «десерт», або ще якось. До печива ніяких вимог немає, тому що воно завжди робилося з додаванням, припустимо, маргаринів і т.д., пояснює Ніна Кільдій.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.