• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нові випадки АЧС в Одеській та Харківській областях
    Опубликовано: 2016-10-10 15:30:00

    Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області 05.10.2016 в домогосподарстві громадянина, який проживає в с. Приморське Кілійського району Одеської області було виявлено загибель свині. Крім того, у період з 05 по 06.10.2016 у СВК "Росія" (с. Приморське, Кілійський район, Одеська область) загинуло 3 свиноматки.

    При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 006567 п.м./16 від 06.10.2016).

    За попередньою інформацією в с. Приморське в домогосподарствах утримується близько 100 голів свиней та близько 2000 голів у СВК "Росія".

    Крім того, відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області 06.10.2016 при вимушеному забої свині в домогосподарстві громадянина, який проживає в смт Малинівка Чугуївського району Харківської області було виявлено патзміни характерні для АЧС.

    За результатами лабораторних досліджень 07.10.2016 встановлено діагноз на АЧС (звіт про результати дослідження № 006580 п.м./16 від 07.10.2016).

    З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС на місцях проведені засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

    В осередках захворювань вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.