• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британські фермери шукають альтернативу гліфосату
    Опубликовано: 2016-10-05 17:30:00

    Незважаючи на те, що до винесення остаточного рішення щодо впливу гліфосату на здоров'я людини залишається принаймні 15 місяців, який надалі може послужити приводом для його заборони в ЄС, британські вчені і фермери вже почали пошук альтернативних рішень для його заміни.

    Британські фермери в більшості випадків використовують гліфосат для обробки полів перед посівом, що забезпечує створення оптимальних умов для росту сходів на перших етапах розвитку  культур.

    Але найпопулярніший гербіцид в даний час знаходиться під пильною увагою з боку політиків і екологічних організацій. Тому фермери Британії вже починають вести пошук можливих альтернатив для подальшого успішного контролю бур'янів, в разі заборони гліфосату.

    Дослідження альтернативних методів для контролю бур'янів в передпосівний період, є основним завданням нової польової лабораторії. Очікується, що ця лабораторія зможе зібрати навколо себе звичайних виробників, які хочуть скоротити свою залежність від гліфосату, і представників органічного землеробства, які тримають курс на зменшення кількості обробок пестицидами.

    Один з учасників дослідницької групи фермер Ендрю Вуф, зазначає, що для досягнення успіху необхідно розробити систему, за допомогою якої вегетативну масу можна використовувати в якості матеріалу, який в подальшому послужить джерелом поживних речовин для сільськогосподарських рослин.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.